#НС дигитално

Поштовани грађани,

Имајући у виду велико интересовање наших суграђана за коришћење јединственог информационог система који је развила Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, који омогућује грађанима и привреди да електронским путем изврше увид у своје пореске обавезе, као и да електронским путем измире своје обавезе, обавештавамо вас да је Градска Пореска управа Града Новог Сада отворила посебну телефонску линију корисничког сервиса, као и посебну мејл адресу на коју се грађани могу обратити у сврху добијања свог корисничког имена и лозинке.

Наиме, путем апликације која је прилагођена и за мобилне телефоне, омогућен је електронски упит стања за порез на имовину, коришћењем корисничког имена и лозинке, а захтев за доделу корисничког имена и лозинке обвезници од сада могу поднети и електронским путем.  

У складу са повећаним интересовањем и бројем захтева за коришћење ове апликације, грађани Града Новог Сада, почев од данас, 04.05.2020. године могу се електронским путем обратити на мејл адресу gpu@novisad.rs или контактирати кориснички сервис на број телефона 021/4871-707, те на лак, брз и једноставан начин добити своје корисничко име и лозинку у истом дану када је захтев и поднет, без одласка у Пореску управу.

Након добијања корисничког имена и лозинке, грађани се могу улоговати на Портал јединственог информационог система локалне пореске администрације и уз помоћ једног клика доћи до информација о свом порезу на имовину и другим изворним јавним приходима, као и да изврше електронско плаћање. 

Напомиње се да је коришћење апликације бесплатно и доступно и за Андроид и иОС кориснике мобилних телефона. 

Позивањем корисничког сервиса на број телефона 021/4871-707, грађани сваког радног дана у периоду од 8.00 до 14.00 могу добити додатна техничка упутства и техничку подршку за коришћење ове једноставне и брзе апликације.

Градска Пореска управа је унапредила додатно овај процес, како би грађанима омогућила да без одласка у Управу несметано користе апликацију, те обавештава грађане да је од сада довољно да електронским путем на мејл адресу gpu@novisad.rs упуте захтев за доделу корисничког имена и лозинке, са подацима о обвезнику, након чега ће, у кратком року, на мејл адресу са које су се обратили добити мејл са одговором.

Корисничко име и лозинка који се на овакав начин добију су трајни, те грађани обе шифре могу користити када год имају потребу да приступе апликацији.

Такође, омогућено је и коришћење QR кода, што је први пут да је омогућен и овај вид техничког решења.